logotj2

Hodnocení podzimní části sezóny 2017/2018

Přípravka:

     Z důvodu trenérské, ale částečně i hráčské obměny, začala podzimní část sezóny přípravky již v polovině srpna, kdy jsme uspořádali nábor nových hráčů do našich řad. Nábor byl úspěšný a tak jsme mohli na našem prvním tréninku v polovině srpna přivítat spoustu nových tváří. Po několika málo trénincích byl naším prvním ostrým testem turnaj, který se konal první zářijovou sobotu v Halenkovicích. Na turnaji jsme prostřídali všechny hráče na různých pozicích a vyzkoušeli si několik herních variant. I to bylo důvodem, proč ani jeden ze zápasů neskončil naším vítězstvím a my jsme se umístili na posledním, šestém místě. Naším cílem nebylo snažit se vyhrát za každou cenu, ale prověřit herní dovednosti dětí a nastavit směr, kterým se budeme nadále ubírat. Díky společnosti FINNO invest s.r.o. jsme do všech pěti zápasů nastoupili v kompletně nových dresech, v nichž jsme pak odehráli i další část podzimní sezóny.

 

     Následující tréninky přípravky pokračovaly 2x týdně - a to v úterý a čtvrtek vždy od 16:30 do 18:00 hod. na hřišti TJ Topolná. Na tréninky docházelo pravidelně 20-25 dětí (chlapců i dívek) ve věku 5-10 let. Tréninkových jednotek jsme se snažili účastnit všichni tři trenéři a to zejména proto, abychom mohli děti rozdělit do menších skupin a aby tak děti byly co nejčastěji v pohybu, aby měly co nejméně prostojů a aby tak byl trénink dostatečně efektivní. Poté, co počasí a stav hřiště již nedovolovaly využívat hrací plochu, jsme se se svolením vedení obce Bílovice přesunuli do místní školní tělocvičny, kde jsme trénovali každý čtvrtek a dne 30. listopadu zde ukončili podzimní část.

 

     V rámci okresní soutěže přípravek – skupiny B (OSP-B) jsme odehráli celkem 8 zápasů s bilancí – 3 vítězství (vše na domácím hřišti, z toho jeden kontumačně), jedna remíza a 4 prohry, s celkovým skóre 34:64. Zápasů se pravidelně účastnila většina registrovaných hráčů, kterých je v tuto chvíli 16, a s věkovým průměrem 8,5 let patříme mezi mladší týmy soutěže. Naší snahou je při zápasech pravidelně střídat všechny hráče, což se samozřejmě do určité míry odráží i na výsledcích. Nicméně výsledky nejsou u této věkové kategorie to nejdůležitější. Podstatné je, že děti chodí na zápasy rády a fotbal je baví. Na všech domácích utkáních bylo vždy pro diváky připraveno drobné občerstvení, stejně tak i pro všechny děti po skončení zápasu. Za což patří vřelý dík Soni Hrbáčkové a Žanetě Foltýnové.

 

     Tréninky a zápasy ale nebyly jediným předmětem našich aktivit. Všichni tři trenéři přípravky jsme se v listopadu, v rámci projektu mládeže OFS v Uherském Hradišti, zúčastnili semináře mládežnických trenérů s ukázkou tréninkových jednotek za účasti profesionálních trenérů 1. FC Slovácko a členů komise mládeže OFS. V polovině listopadu jsme pak všichni, včetně některých rodičů, zavítali na exkurzi na městský fotbalový stadion v Uherském Hradišti, kde hraje prvoligový klub 1. FC Slovácko. Prohlédli jsme si hrací plochu, moderní zázemí pro hráče a vyšli i na tribuny, kde jsme měli možnost zhlédnout hrací plochu nejen z pozice běžného fanouška, ale i VIP hosta či pracovníka médií. Naší pozornosti neuniklo tiskové středisko, ani síň slávy mapující historii slováckého klubu.

 

     Ani po skončení podzimní části OSP nezahálíme. V sobotu 9. prosince jsme v Boršicích s přípravkou Nedakonic odehráli několik přátelských zápasů a dva zástupci našeho týmu se následující sobotu zúčastnili turnaje přípravek v Kunovicích.

 

     Celá podzimní část sezóny se nesla v nadmíru pozitivním duchu. Velmi kladně hodnotíme velkou účast dětí jak na soutěžních utkáních, tak na trénincích, jejich zápal a nadšení pro hru a v neposlední řadě i viditelný herní pokrok.

 

     Na závěr si dovolujeme vyslovit poděkování rodičům a fanouškům za jejich projevenou přízeň a podporu na domácích i venkovních zápasech. Pevně věříme, že se na jaře zase shledáme s minimálně stejným počtem z vás!

 

Žáci:

     Po odehrání podzimní části Okresního přeboru žáků na pozicích trenérů panuje mírné zklamání. Důvodem není ani tak pohled na tabulku soutěže, kde přezimujeme na 7. místě s uhranými 13 body, ale spíše účast hráčů na trénincích. Bohužel vidíme sestupnou tendenci, kdy některých tréninků se zúčastnili pouze 4 hráči. Jedním z vlivů malé účasti tréninků byla nezvykle vysoká nemocnost hráčů a deštivé počasí, které nás snad provázelo 5 úterních tréninků po sobě.

Na vstřelených 34 branek se největší měrou podíleli Pavel Havlík a Martin Berecka, přičemž každý vsítil po 7 brankách. Příjemným překvapením je také nováček Alexandr Oliva, který za první půlrok v žákovské kategorii vstřelil 6 gólů.

 

     Zajisté jste si všimli, že podzim většinou odchytal František Kočenda, i když byl k dispozici brankář z Napajedel Vít Janošek. Se změnou trenéra přišla i částečná změna filozofie spočívající v tom, že již není kladen tak velký důraz na výsledek, ale na rozvoj pohybových a fotbalových dovedností.

 

     Závěrem bych rád poděkoval hráčům za odvedenou „práci“ a rodičům za podporu na zápasech.

 

Dorost:

     Již před vstupem do podzimní části sezóny 2017/2018 bylo jasné, že se od samého začátku budeme muset popasovat s velkou generační obměnou. Tým dorostu poznamenal odchod sedmi hráčů ročníku 1998 a dvou hráčů ročníku 1999, kteří se vrátili do svých mateřských klubů. Do úvodu soutěže jsme vstoupili doplněni o pět hráčů ročníku 2002 a zároveň se podařilo získat na půlroční hostování Dominika Vondráčka z SK Baťov, Jana Vojtáška ze Žlutav a Romana Šubíka z Halenkovic- taktéž na půlroční hostování. Již první utkání proti Viktorii Otrokovice 0:7 naznačilo, že boj o záchranu nebude vůbec jednoduchý. V dalších utkáních jsme se postupně snažili seznámit s novými hráči a každému najít v sestavě ideální pozici. To má bohužel i svou negativní stránku, takže jsme se vlivem časté rotace hráčů stali nejhůře bránícím týmem KP. Za podzimní část jsme inkasovali hrozivých 69 branek.

 

     Nejlepším střelcem týmu se stal s osmi zásahy Dominik Vondráček. Dá se říct, že ve všech utkáních jsme dokázali hrát rovnocennou partii pouze první poločasy, ty druhé ve většině případů ovládli zkušenější soupeři. I přes nelichotivou zápasovou bilanci se držíme na 11. pozici, před Baťovem, Hlukem a Luhačovicemi. V posledních utkáních již bylo vidět na některých hráčích, že si na svých postech zvykli a tím se postupně začala rýsovat sestava pro jarní část. Po ukončení podzimní části pokračujeme v přípravě, a to každé úterý v posilovně

Fitcentrum Slavia Napajedla a každý čtvrtek v hale 2.ZŠ Napajedla. Poté následuje vánoční pauza a hned začátkem ledna 2018 pokračujeme 2x týdně v přípravě umělá tráva/ hala.

V termínu 15. – 18.2. 2018 jedeme opět na soustředění na Sokolovnu Roštín. V zimní přestávce také plánujeme minimálně 4 přátelské utkání proti dorosteneckým týmům z okolí (nejlépe proti účastníkům KS a KP). Doposud přislíbily týmy ze Starého Města a Kněžpole (oba KS).

V jarní části budeme pokračovat v boji o záchranu v soutěži. Doufejme, že se nám společnými silami podaří, aby byla tato kvalitní soutěž udržena i pro následující generace.

 

     Závěrem bych chtěl jménem celého týmu dorostu poděkovat všem sponzorům a fanouškům za velkou podporu, které si velmi ceníme. Nakonec bych chtěl všem popřát klidné prožití svátků Vánočních a šťastný vstup do Nového roku.

 

Muži:

     Muži posílení novými hráči vlétli do začátku sezóny jako velká voda a hned zpočátku sezóny se umístili v předních částech tabulky. V druhé polovině přišel výsledkově slabší měsíc, kdy jsme tři zápasy v řadě prohráli a kvůli tomu se nás boj o první místo nejspíše nebude týkat. 

 

     Podzimní část muži zakončili na 3. místě tabulky okresního přeboru, kdy v 13 zápasech uhráli 25 bodů při kladném skóre 38:18. Nejlepšími střelci jsou Jan Foltýn s 20 góly, Petr Haša s 6 góly a o pomyslný bronz se dělí mladé pušky Adam Lapčík a Daniel Mráz s 5 vstřelenými góly. Zimní příprava začíná 6. 1., kdy bude v domácích podmínkách probíhat fyzická příprava. Součástí přípravy na jarní část sezóny jsou i přátelské zápasy, soupeři jsou v jednání.

 

Hřiště:

Po ukončení sezóny prošlo nejen hřiště, ale i celý areál drobnými opravami a zazimováním. Proběhlo zazimování závlahového systému (vyfoukání zbytkové vody ze závlah, vypuštění nádrže), v zimních měsících se provede velká údržba čerpadla (velké poděkování patří Jiřímu Koppovi, který se toho zhostí). Na hřiště byly ručně navezeny 40 tuny potěráku – této akce se zúčastnilo především vedení fotbalu, ovšem mohli jste vidět i hráče, žáky, dorost, muže i staré pány – a následně byl potěrák pomocí smykovací sítě roztahán po celé hrací ploše.

 

Aktuálně

Turnaj přípravek

sobota 18. 6. v 8:30

hřiště Topolná

 

muži:

Polešovice - Topolná

sobota 18. 6. v 15:30

hřiště Polešovice

Tabulka Muži

1 Zborovice 25 101:29 67
2 Ořechov 25 103:35 60
3 Staré Město 25 74:45 44
4 Slavkov 25 50:43 40
5 Malenovice 25 52:52 39
6 Topolná 25 44:52 35
7 Polešovice 25 37:37 34
8 Zdounky 25 48:44 33
9 O. N. Ves 25 49:58 30
10 Tlumačov 25 42:59 29
11 Velký Ořechov 25 43:61 28
12 Vlčnov 25 41:74 20
13 Uh. Ostroh 25 34:80 17
14 Jankovice 25 38:87 16

top scores

1. Haša Petr 9
2. Mikoška Jiří 8
3. Zelinka Daniel 5
4. Dohnal David 3
4. Hoferek Jaroslav 3
4. Kamočai Lukáš 3
4. Srnec Lukáš 3
5. Foltýn Jakub 2
5. Válek Adam 2
5. Mráz Daniel 2
5. Foltýn Jan 2
6. Lapčík Adam 1

Návštěvníci

TOPlist