logotj2

Víkendové utkání TJ Topolná 11. 5. 2014

Semifinále poháru žáků OFSUH

TJ Osvětimany - TJ Topolná 2:0 (2:0)

Střelci:

Sestava: Polášek - Viceník J., Vojtášek, Belej, Jurčík - Sklenářová, Kučera, Vicník T., Hába - Bartošek, Szkibik

Střídali: Bursík, Kočenda

 

Přípravka

TJ Mařatice Východ - TJ Topolná 9:5 (4:3)

Střelci: Sklenářová 2, Berecka 2, Gajdošík

 

Žáci

FC Bánov - TJ Topolná 2:3 (1:1)

Střelci: Vojtášek 2, Kučera

Sestava: Polášek - Viceník J., Vojtášek, Bartošek, Jurčík R. - Viceník T., Kučera, Hába - Belej, Szkibik, Večeřa L.

Střídali: Bursík, Kočenda, Podlas

 

     Pro zápas v Bánově zvolili trenéři taktiku zajištěné obrany s vyrážením do rychlých protiútoků. Realita však byla obrácená. Domácí pozorně bránili a čekali na příležitosti k rychlému protiútoku a přečíslení.My jsme se snažili kombinací dostat na dostřel brány. Ve dvacáté minutě odpískal rozhodčí volný přímý kop proti domácí bráně. Zahrávající Vašek Kučera využil menšího vzrůstu domácího brankáře a střelou pod břevno otevřel skóre utkání. Domácí po tomto gólu zvýšili aktivitu a jenom jejich střelecká neschopnost nás uchránila od inkasované branky. To vydrželo až do 30 minuty, kdy se ke střele vyražené našim brankářem dostal nejrychleji domácí útočník a vyrovnal na 1:1. Tento stav vydržel až do přestávky.

 

     Po přestávce se na post stopera z útoku vrátil Honza Belej, na hrot se posunul Jan Vojtášek. Domácí taky udělali změnu, když do brány poslali vyššího hráče. Změna našich hráčů se vyplatila po deseti minutách, kdy byl Vojtášek při svém průniku do pokutového území faulován a rozhodčí odpískal penaltu. Sám faulovaný penaltu proměnil a poslal náš tým opět do vedení. Domácím se podařilo srovnat stav v 55 minutě, kdy po centru ze strany nikým neatakovaný hráč skóroval střelou pod břevno. Vedení na naši stranu strhl opět Jan Vojtášek, který vstřelil svůj druhý gól po samostatném úniku. Poslední minuty jsme se soustředili na ubránění těsného vedení. To se nám i přes enormní snahu domácích, kteří zahrávali ještě několik nebezpečných standartních situací podařilo. Z Bánova jsme si tak odvezli tři důležité body.

 

     Radek Viceník

 

Dorost

Lidečko - FS Napajedla 4:1

 

Muži

FK Uherský Ostroh "A" - TJ Topolná 3:2 (3:0)

Střelci: J. Uhřičák 2, Durna - O. Hoferek, Gabrhelík

Sestava: Rosík (35. Bartošek)- Rozsypálek,Hoferek J.,Huňka, Vašťák, Gabrhelík, Hoferek O., Hoferek P., Foltýn P., Mráz, Válek

 

     Celý zápas v Uherském Ostrohu provázel vytrvalý déšť, který výrazně ovlivnil kvalitu hry na obou stranách. Ze začátku utkání měli míč častěji na kopačkách domácí hráči, kteří si vynutili několik standartních situací, které byly na kluzkém terénu nebezpečné. My jsme se snažili využít rychlosti našich útočníků a spoléhali jsme se hlavně na rychlé protiútoky. Celý vývoj utkání ovlivnila 35. minuta, kdy domácí zahrávaly ze strany volný přímý kop. Na centr do velkého vápna si vyběhl náš brankář, který se střetl s Tomášem Huňkou, který navíc nešťastně srazil míč do vlastní branky. Tomáš Rosík musel po zásahu kolenem do hlavy vystřídat. Na hrací plochu tak nastoupil v tomto zápase náš jediný náhradník Jakub Bartošek, který se postavil na pravý kraj zálohy. Do brány šel z útoku Dan Mráz. Na jeho místo se posunul Petr Foltýn. Po této události jsme na chvilku vypadli z tempa a domácí vycítili šanci na zvýšení náskoku. Do poločasu jsme však mohli ještě vyrovnat, když se Adam Válek protlačil z úhlu až k bráně, ale nepodařilo se mu dostat míč do sítě.

 

     Ve druhém poločase se kvalita hrací plochy dostala na hranici regulérnosti. Na hřišti místy stála voda, která znemožňovala jakoukoliv kombinaci. Domácí v 61. minutě zvyšovali střelou k tyči z hranice velkého vápna na 2:0. Za pět minut mohl snížit Radek Vašťák, jehož střela proklouzla domácímu brankáři mezi nohama až do sítě. Hlavní rozhodčí se však rozhodl odpískat signalizovaný ofsajd našeho útočníka, který však nijak nezasáhl do hry, ani svým pohybem neovlivnil brankáře. Hned z protiútoku odpískal rozhodčí po faulu ve velkém vápně proti nám penaltu. Tuto situaci neunesl faulující Radek Vašťák a po urážce rozhodčího uviděl červenou kartu. Domácí hráč penaltu proměnil a zvýšil na 3:0. Po třetím gólu to vypadalo, že se zápas dohraje už jenom z povinnosti. Domácí však netakticky vystřídali několik hráčů, kteří do té doby tvořili jejich hru. V poslední desetiminutovce jsme i v oslabení začali domácí přehrávat. V 84. minutě po rohovém kopu doklepl míč do brány Ondra Hoferek. Za pár minut zahodil tutovku Kuba Bartošek, když se z hranice malého vápna nikým neatakován snažil z první trefit ideální přihrávku od Adama Válka. Jeho pokus však skončil vedle brány. Domácí se začali strachovat o výsledek a začali dělat hrubé chyby. V 89. minutě po skrumáži před domácí bránou snižoval na rozdíl jediného gólu Tomáš Gabrhelík. V nastaveném čase měl náš tým ještě možnost zahrávat rohový kop, při kterém byl na hranici pravidel atakovaný Jarda Hoferek, píšťalka rozhodčího ale tentokrát zůstala němá. V poslední minutě domácí brankář se štěstím vytáhl střelu Pavla Hoferka a dobíhající Jaroslav Hoferek se už k dorážce nedostal. Pak rozhodčí k velké úlevě domácích zápas ukončil.

 

     I přes absenci dvou hráčů základního kádru ze zdravotních důvodů a přes dvě nepříjemné situace, které nás v průběhu zápasu potkaly, ukázal náš tým i v oslabení velkou sílu a odhodlání. Chtěl bych všem hráčům poděkovat za jejich přístup k zápasu.

 

     Radek Viceník

 

Aktuálně

Turnaj přípravek

sobota 18. 6. v 8:30

hřiště Topolná

 

muži:

Polešovice - Topolná

sobota 18. 6. v 15:30

hřiště Polešovice

Tabulka Muži

1 Zborovice 25 101:29 67
2 Ořechov 25 103:35 60
3 Staré Město 25 74:45 44
4 Slavkov 25 50:43 40
5 Malenovice 25 52:52 39
6 Topolná 25 44:52 35
7 Polešovice 25 37:37 34
8 Zdounky 25 48:44 33
9 O. N. Ves 25 49:58 30
10 Tlumačov 25 42:59 29
11 Velký Ořechov 25 43:61 28
12 Vlčnov 25 41:74 20
13 Uh. Ostroh 25 34:80 17
14 Jankovice 25 38:87 16

top scores

1. Haša Petr 9
2. Mikoška Jiří 8
3. Zelinka Daniel 5
4. Dohnal David 3
4. Hoferek Jaroslav 3
4. Kamočai Lukáš 3
4. Srnec Lukáš 3
5. Foltýn Jakub 2
5. Válek Adam 2
5. Mráz Daniel 2
5. Foltýn Jan 2
6. Lapčík Adam 1

Návštěvníci

TOPlist